POZIV: ZAGREB BOOK FESTIVAL: Irska – obećana zemlja! (16.-22.5.2016.)

POZIV NA SVEČANO OTVORENJE
ZAGREB BOOK FESTIVALA
Irska – obećana zemlja!

 ponedjeljak, 16. svibnja 2016. u 18 sati
MUZEJ ZA UMJETNOST I OBRT, Trg maršala Tita 10, Zagreb

Književna i kulturna manifestacija Zagreb Book Festival zamišljena je kao proslava pisane riječi i njezine specifične moći da obogati ljudsko iskustvo. U sedam dana Festivala predstavit ćemo na desetke renomiranih domaćih i stranih autora zagrebačkoj, a posredno i nacionalnoj čitateljskoj publici. Uz bogat književni program cilj nam je predstaviti i kulturu zemlje gosta, kao i žanr ili umjetničku praksu književnosti koja će nam biti u fokusu te je povezati s recentnom domaćom produkcijom na raznim područjima: glazba, gastronomija, multimedijalni projekti kao što su kreativne radionice za djecu i odrasle.

Ideja o ovakvom konceptu festivala naišla je na odobravanje i pozitivan odaziv institucija, autora i nakladnika. Ministarstvo kulture RH, Grad Zagreb te Ambasada Republike Irske prepoznali su i podržali ovu ideju u čijoj je srži upravo suradnja svih sudionika hrvatske književne scene i njezino povezivanje s inozemnim partnerima.

Drugo izdanje Festivala održat će se od 16. do 22. svibnja 2016. u prostorijama i ispred Muzeja za umjetnost i obrt (MUO) u centru Zagreba.

Program: http://maia.ffzg.hr/att/201605/ZBF_program.pdf

Letak: http://maia.ffzg.hr/att/201605/ZBF_letak.pdf

7 DANA // PREKO 40 DOGAĐANJA // DOMAĆI I STRANI AUTORI // KONCERTI // TRIBINE // RADIONICE ZA DJECU // FILMSKI PROGRAM