Poziv na predavanje Josipa Novakovicha (18.6.2019.)

Sve vas srdačno pozivamo na predavanje Josipa Novakovicha, književnika i predavača kreativnog pisanja, pod naslovom  „The Short Story as a Form—History and the Variants“ koje će se održati
u utorak, 18. lipnja u Vijećnici FF-a u 12 h. Predavanje će biti popraćeno čitanjem ulomaka iz autorovih zbirki i kraćim razgovorom s publikom. Predavanje će biti održano na engleskome jeziku, a moderirani razgovor na hrvatskome i engleskome.

Josip Novakovich objavljuje na engleskome i hrvatskome, autor je čitavog niza zbirki kratkih priča i eseja te romana April Fool’s Day (2004). Predaje kreativno pisanje na sjevernoameričkim sveučilištima dugi niz godina, trenutno na Concordia University, Montreal, Kanada. Autor je popularnih udžbenika kreativnog pisanja: Fiction Writer’s Workshop (1998) i Writing Fiction Step by Step (1998). Bio je finalist natjecanja za The Man Booker International Prize 2013. godine. Trenutno je u Hrvatskoj gost Festivala europske kratke priče i predavač na Radionici kreativnog pisanja na Filozofskome fakultetu u Zagrebu.

Za više informacija o predavaču i punu bibliografiju pogledati:
https://www.concordia.ca/artsci/english/research/bookshelf/josip-novakovich.html

Predavanje se odvija uz potporu Fulbright Senior Specialist Program, Filozofskoga fakulteta i Agencije za mobilnost i programe EU-a.