Pohrana diplomskih radova u Repozitoriju FF-a

Diplomski studij anglistike – pohrana diplomskih radova u Repozitorij FFZG

Prema Odluci o diplomskim radovima svi diplomski radovi obranjeni na Filozofskom fakultetu trebaju biti, u elektroničkom obliku, pohranjeni u Repozitoriju Knjižnice FFZG-a.

NOVO: studenti sami pohranjuju diplomske radove u repozitorij FFZG ODRAZ

U skladu s odlukom Filozofskog fakulteta o online obranama diplomskih radova iz travnja 2020., izmijenjen je način pohrane radova u repozitorij, koji sada obavljaju sami studenti.

Repozitorij FFZG ODRAZ: https://repozitorij.ffzg.unizg.hr/

Ovdje možete pronaći Upute za unos diplomskih radova, a sa daljnjim pitanjima javite se na knjiznica@ffzg.hr.
U roku od 3 radna dana od pohrane, diplomski rad bit će objavljen u Repozitoriju, pa student može ispisati zapis o diplomskom radu kao dokaz o pohrani ili ga poslati elektroničkim putem odnosno pohraniti u PDF formatu.
U skladu s novom procedurom završetka studija (opisane Hodogramom) studenti trebaju Studentskoj službi dostaviti zapis o diplomskom radu u PDF formatu, kao dokaz o obavljenoj pohrani. 
PDF zapisa o diplomskom radu u repozitoriju možete dobiti na način da u web pregledniku (Mozilla, Chrome, …) potražite svoj rad u Repozitoriju,  izaberete ‘Print’ pa umjesto printera odabrerete opciju ‘Print to pdf’ ili ‘Save as pdf’.

UPUTE za ispis zapisa o diplomskom radu (dokaz o pohrani) nalaze se na poveznici:
https://repozitorij.ffzg.unizg.hr/2020-09-16/ispis-zapisa-o-diplomskom-radu-dokaz-o-pohrani

Napomena: Kako piše u Uputama: (…) obzirom na to da sami odabirete moguću dostupnost svog rada, taj će odabir biti zabilježen u sustavu i urednici repozitorija ga neće mijenjati! Stoga više nije potrebno ispunjavati i slati​ Izjavu o pohrani​.(…)
∗ Molimo studente prevoditeljskog smjera čiji diplomski radovi sadrže originalne prijevode da za dostupnost svojih radova biraju Pristup korisnicima matične ustanove.

više informacija na poveznici:
https://anglist.ffzg.unizg.hr/?p=37256
16.4.2020.

*************************************************************************************
Za studente koji nisu u ISVU sustavu:
Student nakon obrane šalje diplomski rad u .doc(x) ili .pdf formatu na mmarsic@ffzg.hr radi pohrane u Repozitorij Filozofskog fakulteta, a u Knjižnicu (5.kat)  predaje ispunjenu i potpisanu Izjavu o pohrani.
Mole se studenti da ne donose radove na CD-u ili DVD-u.

**************************************************************************************************************************
* STARI REPOZITORIJ FFZG:  Svi diplomski radovi predani do rujna 2019. dostupni su u ‘starom’ Repozitoriju FF-a, ali će kroz neko vrijeme biti preseljeni u novi Repozitorij FFZG.
* NOVI REPOZITORIJ FFZG Odraz: https://repozitorij.ffzg.unizg.hr/: Radovi predani od rujna 2019. bit će pohranjeni u novi repozitorij Filozofskog fakulteta Odraz  unutar repozitorija Dabar (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji).
Radovi su vidljivi u nacionalnom repozitoriju ZIR :
Nacionalni repozitorij završnih i diplomskih radova ZIR Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu


Objavljeno 6.2.2013.

Ažurirano 3.11.2016.
Ažurirano 21.10.2021