VAŽNO! Obavijest za studente PRVE godine – Brucoše

Drage brucošice i brucoši,
 
Dobro nam došli na Odsjek za anglistiku! 
 
Kako bismo se što prije povezali tijekom ove nesvakidašnje i ponekad frustrirajuće stvarnosti života s pandemijom, pozivam vas da se povežemo u jednu mailing listu preko koje ćemo moći komunicirati izravno sve do početka nastave, a i kasnije.
 
Raspored predavanja kojeg vjerojatno s nestrpljenjem očekujete objavljen je na stranicama Odsjeka za anglistiku:
https://anglist.ffzg.unizg.hr/?p=33
 
U međuvremenu mi se možete javiti na rgeld@ffzg.hr, te mi time omogućiti i odobriti da vas dodam u “mailing” grupu. 
 
Još jednom, dobro nam došli…i vidimo se u 2. tjednu listopada na zajedničkom okupljanju u dvorani 7 – vrijeme sastanka će biti uskoro objavljeno. 
 
Lijep pozdrav svima!
 
Renata Geld,
pročelnica
 
PS: ne zaboravite i sljedeće:
 
1. Svi brucoši upisani na Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu pri upisu su dobili AAI elektronički identitet (korisničko ime koje završava na @ffzg.hr) pomoću kojega ćete pristupati našem sustavu za e-učenje Omega na adresi https://omega.ffzg.hr/.
 
2. Osim toga dobili ste i Office365 identitet (korisničko ime koje završava na @m.ffzg.hr) pomoću kojega možete pristupati mrežnoj verziji programa Outlook za čitanje elektronske pošte <https://outlook.office365.com/>. To je najbolji način za komunikaciju s nastavnicima vašeg studija!

3. S adrese <https://outlook.office365.com/> možete koristiti i adresar Filozofskog fakulteta, pretraživ prema imenu i prezimenu, i slati poštu na bilo koju drugu adresu koja završava na @m.ffzg.hr (pa i adresu vašeg nastavnika).

4. Pomoću Office365 identiteta brucoši mogu pristupati i ostalim mrežnim uslugama Microsoft Officea, koje su vrlo korisne i opisane su ovdje: <https://maia.ffzg.hr/Office365/Home/About>. Osim pohrane velike količine podataka na mreži, korištenja mrežnih verzija Worda, Excela itd, imate i pristup videokonferencijskom programu Microsoft Teams, važnom za nastavu na daljinu.

5. Ako imate sve potrebne podatke (korisničko ime i lozinku), prijavite se na <https://outlook.office365.com/> ili
<portal.office.com/>