Predavanje ‘The Naked Scientist’ na PMF-u 25. listopada 2017.

Poziv Veleposlanstva Australije

Poštovani,

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na glavni događaj dvodnevnog projekta za popularizaciju znanosti i promicanje međunarodne znanstvene suradnje, “Goli znanstvenik” (The Naked Scientist).

Veleposlanstvo Australije, u suradnji sa Prirodoslovno-matematičkim fakultetom na Sveučilištu u Zagrebu, Institutom Ruđera Boškovića, britanskim Veleposlanstvom i alumni australskih sveučilišta u Hrvatskoj, organizira razna događanja, a ključni gostujući znanstvenik je jedan od najutjecajnijih komunikatora o znanosti, prof. dr. sc. Chris Smith sa Sveučilišta u Cambridgeu, koji je također gostujući predavač na Sveučilištu Murdoch u Perthu, Zapadna Australija.

Prof. dr. sc. Smith vodi i nagrađivanu radijsku emisiju BBC-a The Naked Scientists. Publika u Zagrebu imat će priliku prisustvovati njegovu predavanju u srijedu 25. listopada u 18:30h na PMFu, u dvorani A2 u zgradi Kemijskog odsjeka, Horvatovac 102a.
Uz ovo predavanje, australska astrofizičarka dr. Jacinta Delhaize, koja trenutačno radi na PMF-u, povest će publiku na virtualno putovanje Svemirom.

Ulaz besplatan.

Više informacija nalazi se u letku, a o samom programu The Naked Scientists,
posjetite https://www.thenakedscientists.com/